Bokutgivelse

Tonje Bergh har skrevet boken «Vakkert og spiselig – i krukker og potter»

Den tar for seg spiselige blomster og planter, hvordan man dyrker dem og hvordan de kan brukes. Den inneholder både praktiske dyrkingstips og oppskrifter på mat og drikke.

 

Det er en økende interesse for blomster og planter, og da særlig nytteverdien og det lille ekstra som plantene kan tilføre. Hjemmeproduserte grønnsaker, spiselige blomster, krydderurter, terrasse og «Urban Growing» har fått stor oppmerksomhet i trendbildet de siste par årene. Dette førte til ideen og ga inspirasjon til å skrive en plantebok med en ny innfallsvinkel.

«Vakkert og spiselig i krukker og potter» er en bok for alle som drømmer om en liten hage. En hage som får plass i en krukke, som bugner av de lekreste blomster, farger og dufter, og det beste av alt er at alle blomstene kan spises. Du får altså en dekorativ krukke samtidig som den kan nytes kulinarisk. Alle plantene i boken er spiselige. Boken er fin som oppslagsverk. Boken er et ypperlig gavetips til den som ønsker seg en bok om blomster til dyrking og servering.

 

Boken er rettet mot det urbane mennesket, som bor i leilighet eller rekkehus, og som har tilgang til et lite uteareal, en terrasse eller balkong.  Den er skrevet for deg som har interesse for blomster, som kanskje kjenner tidsklemma strammer, og som savner et sunt kosthold der vi dyrker, sanker og spiser vår egenproduserte mat. Boken er lettfattelig og vil gi deg en enkel innføring i både planting, såing og stell. Den gir deg også kunnskap om nytteverdien av blomstene. Prydverdien kombineres med nytteverdien, og under hver plantebeskrivelse får du også inspirasjon og gode tips til hvordan du kan nytte plantene kulinarisk.

 

Du får kjøpt boken i bokhandelen, i butikk eller på nett.